Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Салата от белени тиквички с пармезан

Идеалната храна за летните жеги

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Не винаги вкусното трябва да бъде и сложно за приготвяне. Салатата от тиквички и пармезан е идеален пример за тази максима. Тя е много лека, но и питателна, което я прави идеален обяд за горещите летни дни.

Необходими продукти:

  • 50 мл зехтин екстра-върджин
  • 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • Сол
  • Черен пипер
  • 1/2 с.л. едро смлян червен пипер
  • 900 г тиквички, обелени
  • Пресен босилек
  • 50 г кедрови ядки
  • Пармезан

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа смесваме зехтина, лимоновия сок, сол на вкус, смляния черен пипер, както и червения пипер. Тази смес ще ни послужи за дресинг.
  2. С помощта на белачка за картофи обелваме кората на тиквичките, а самите тях оформяме на дълги ленти в купа за салата.
  3. Сърцевината на тиквичките, там където са семената им, е желателно да не се използва.
  4. Добавяме пресния босилек и кедровите ядки, а накрая и дресинга. Разбъркваме и добавяме още сол и черен пипер на вкус. Отново използваме белачката за картофи, за да украсим с няколко лентички от твърдия пармезан.
  5. Сервираме в подходяща купа. Ако пък такава липсва в набора от домакински съдове, които имате в къщи, ето и едно подходящо предложение, с което можете да се сдобиете само с един клик:

Купа за салата с прибори за сервиране

Идеалният морски подарък от Хамбург • От алуминий и акациево дърво

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер червен пипер тиквички лимонов сок пресен босилек пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче