Не винаги вкусното трябва да бъде и сложно за приготвяне. Салатата от тиквички и пармезан е идеален пример за тази максима. Тя е много лека, но и питателна, което я прави идеален обяд за горещите летни дни.
Необходими продукти:
- 50 мл зехтин екстра-върджин
- 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- Сол
- Черен пипер
- 1/2 с.л. едро смлян червен пипер
- 900 г тиквички, обелени
- Пресен босилек
- 50 г кедрови ядки
- Пармезан
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесваме зехтина, лимоновия сок, сол на вкус, смляния черен пипер, както и червения пипер. Тази смес ще ни послужи за дресинг.
- С помощта на белачка за картофи обелваме кората на тиквичките, а самите тях оформяме на дълги ленти в купа за салата.
- Сърцевината на тиквичките, там където са семената им, е желателно да не се използва.
- Добавяме пресния босилек и кедровите ядки, а накрая и дресинга. Разбъркваме и добавяме още сол и черен пипер на вкус. Отново използваме белачката за картофи, за да украсим с няколко лентички от твърдия пармезан.
- Сервираме в подходяща купа. Ако пък такава липсва в набора от домакински съдове, които имате в къщи, ето и едно подходящо предложение, с което можете да се сдобиете само с един клик:
Купа за салата с прибори за сервиране
Идеалният морски подарък от Хамбург • От алуминий и акациево дърво
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО