Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз басмати
- 100 г обелени скариди
- 100 г пилешки гърди, на кубчета
- 1 глава кромид лук, на дребно
- 1 зелена чушка, на едро
- 1 червена чушка, на едро
- 1 стрък праз, само бялата част
- 2 шепи бейби спанак
- 2 шепи замразен бейби зелен фасул, на шушулки
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 люта чушка, наситнена
- 3 скилидки чесън, на едро
- 1 с.л. краве масло
- 4 яйца
- Зехтин
- Риган
- 1 с.л. къри
- 1 с.л. куркума
- 1/2 консерва домати на кубчета
Начин на приготвяне:
- Сварете ориза според инструкциите на опаковката и го отцедете от водата.
- Загрейте добре един тиган и в малко зехтин запържете пилешкото. Извадете го и запържете скаридите. Извадете и тях.
- Налейте още малко мазнина и запържете лука. Извадете го при пилето и скаридите.
- Запържете чушките, чесъна и бейби спанака. Извадете ги.
- Запържете зеления фасул и праза с малко краве масло.
- Изсипете ориза в тигана. Добавете още масло.
- След 2-3 минути разбъркайте и изсипете доматите на кубчета.
- Когато течността малко се поизпари, върнете в тигана пилешкото, скаридите, лука, чушките, чесъна, спанака и поръсете с къри, риган, куркума, сол и черен пипер.
- Разбъркайте добре каджурито и го разпределете в 4 плоски чинии.
- Почистете тигана и в малко краве масло изпържете четирите яйца поотделно, без да ги разбърквате. Гледайте жълтъкът да остане леко суров, за да може после да се разтече.
- Гарнирайте всяка порция с по едно яйце.