Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с шунка и салца

Където Изтокът среща Запада

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз басмати, сварен
  • 150 г провансалска шунка, на кубчета
  • 80 г сварен боб от консерва, отцеден и измит
  • 80 г царевица от консерва, отцедена и измита
  • 8 бейби кисели краставички, цели
  • Сол и черен пипер
  • 1 червена камба, на едро
  • 1 зелена камба, на едро
  • 1 глава кромид лук
  • Зехтин

За салцата:

  • 1 домат, нарязан на кубчета
  • 2 стръка пресен лук
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

  1. Оризът се вари по начина, описан в тази рецепта:

  2. В нагорещен тиган с 1 с.л. зехтин се запържват камбите и кромидът за 4 мин. и се отделят настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Съдът се забърсва с кухненска хартия и се запържва шунката без мазнина, за да хване коричка. Отделя се при останалите вече изпържени продукти.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. В тигана се изсипва царевицата с киселите краставички докато хванат приятен загар.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Добавя се бобът.
  6. Изсипват се зеленчуците и шунката и всичко се позапържва за 3 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. В купа се приготвя салцата чрез комбиниране на описаните по-горе продукти. Оставя се във фризера за 5 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  8. В плоска чиния се сипва от ориза, отгоре се слагат 1-2 с.л. от салцата и накрая продуктите от тигана. Може да се добави още салца най-отгоре.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер пресен лук домати ябълков оцет чушки кисели краставички боб шунка ориз царевица кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче