Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз басмати, сварен
- 150 г провансалска шунка, на кубчета
- 80 г сварен боб от консерва, отцеден и измит
- 80 г царевица от консерва, отцедена и измита
- 8 бейби кисели краставички, цели
- Сол и черен пипер
- 1 червена камба, на едро
- 1 зелена камба, на едро
- 1 глава кромид лук
- Зехтин
За салцата:
- 1 домат, нарязан на кубчета
- 2 стръка пресен лук
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- Оризът се вари по начина, описан в тази рецепта:
- В нагорещен тиган с 1 с.л. зехтин се запържват камбите и кромидът за 4 мин. и се отделят настрана.
- Съдът се забърсва с кухненска хартия и се запържва шунката без мазнина, за да хване коричка. Отделя се при останалите вече изпържени продукти.
- В тигана се изсипва царевицата с киселите краставички докато хванат приятен загар.
- Добавя се бобът.
- Изсипват се зеленчуците и шунката и всичко се позапържва за 3 мин.
- В купа се приготвя салцата чрез комбиниране на описаните по-горе продукти. Оставя се във фризера за 5 мин.
- В плоска чиния се сипва от ориза, отгоре се слагат 1-2 с.л. от салцата и накрая продуктите от тигана. Може да се добави още салца най-отгоре.