Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с императорски ориз и гъби

Кремообразно и много вкусно

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими съставки:

  • 1 чаша императорски ориз
  • 3 чаши зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 чаша гъби (печурки или други по избор), нарязани
  • 1/4 чаша сухо бяло вино
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. В дълбок тиган загрейте зехтина или маслото и запържете лука и чесъна до златисто.
  2. Добавете гъбите и ги задушете, докато омекнат.
  3. Изсипете черния ориз и го запържете за 1-2 минути, за да поеме ароматите.
  4. Добавете бялото вино и разбъркайте, докато се изпари.
  5. Започнете да добавяте бульона черпак по черпак, като разбърквате често и изчаквате оризът да поеме течността, преди да добавите следващия черпак.
  6. След около 30-40 минути, или според инструкциите на опаковката, оризът трябва да е алденте.
  7. Добавете пармезана, сол и пипер, и разбъркайте добре.
  8. Гарнирайте с магданоз и поднесете веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино чесън лук магданоз бульон ориз гъби пармезан