Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Рибена супа със сметана

Отлично предястие за всякакви поводи

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г филе от треска или сьомга
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 жълтък
  • 2 ч.ч. рибен бульон
  • 1 стрък праз
  • 1 морков
  • 1 картоф
  • 100 г корен от целина
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка копър
  • 1 дафинов лист
  • Сол и млян черен пипер
  • 5 зърна черен пипер
  • Зехтин

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Рибата се слага в тенджера, залива се с вода и от нея се сварява бульон, след което тя се изважда, остава се да изстине и се накъсва на едри парчета. Проверява се за кости.
  2. Коренът от целина и морковът се почистват и се нарязват на лентички, а картофът на кубчета.
  3. Бялата част от праз лука се нарязва на колелца и той се запържва в тенджера с дебело дъно с малко мазнина, докато омекне.
  4. Прибавят се морковите и целината и всичко се готви за 10 мин.
  5. Налива се рибеният бульон и след като той заври, е време в него да се сложат картофите, черният пипер на зърна и дафиновият лист. Огънят се намаля и се оставя супата да къкри още 15 мин.
  6. Слага се рибата да поври с всички останали продукти за 10 мин.
  7. През това време в купа се смесва малко от бульона с един жълтък и заквасената сметана. Тази застройка се излива в тенджерата, всичко се разбърква и се оставя на котлона за 3-4 мин., но без да завира.
  8. Всяка порция се сервира, поръсена с млян черен пипер, сол, зехтин и наситнените копър и магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин черен пипер дафинов лист моркови магданоз праз копър целина варене супа чорба тенджера картофи заквасена сметана сьомга жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче