Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Разядка за скара: Боб с лютеница

Любимата българска класика, без която не можем

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 консерва салатен боб, отцедена
  • 150 г лютеница
  • 1/2 стрък праз, наситнен
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • Пресен магданоз, на дребно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. ябълков оцет
  • Зехтин

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Бобът се отцежда от течността в консервата и се измива под течаща студена вода с помощта на гевгир.
  2. В една купа се смесват лютеницата с наситнения праз и пресования чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер, добавя се 1/2 ч.л. оцет.
  3. Всичко се разбърква и се смесва с боба, както и с 2 с.л. зехтин.
  4. Следва повторно разбъркване и поръсване с магданоза, нарязан на дребно.
  5. Разядката от боб с лютеница се оставя в хладилника, за да се смесят добре вкусовете.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер праз пресен магданоз оцет боб лютеница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче