Необходими продукти:
- 1 консерва салатен боб, отцедена
- 150 г лютеница
- 1/2 стрък праз, наситнен
- 3 скилидки чесън, пресовани
- Пресен магданоз, на дребно
- Сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч.л. ябълков оцет
- Зехтин
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Бобът се отцежда от течността в консервата и се измива под течаща студена вода с помощта на гевгир.
- В една купа се смесват лютеницата с наситнения праз и пресования чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер, добавя се 1/2 ч.л. оцет.
- Всичко се разбърква и се смесва с боба, както и с 2 с.л. зехтин.
- Следва повторно разбъркване и поръсване с магданоза, нарязан на дребно.
- Разядката от боб с лютеница се оставя в хладилника, за да се смесят добре вкусовете.
Да ви е сладко!
ИЗБРАНО