1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар
30 г какао
2 с.л. олио
1 ч.ч. портокалов сок
2 мандарини
За глазурата:
100 мл соево мляко
2 с.л. кокосово масло
1-2 с.л. какао
В купа смесете всички сухи съставки. Към тях се добавят сокът и олиото. Разбъркайте и добавете нарязаните мандарини. Сместа се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете кейка на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.
В тенджерка смесете маслото, млякото и какаото. Оставете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Залейте кейка и го украсете със сушени захаросани мандарини.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност