900 гр. брашно
20 гр. свежа мая
1 с.л.захар
1 ч.л. сол
2 яйца, вторият жълтък за намазване на погачата
100 мл кисело мляко
80 мл хладка вода
30 гр.разтопено масло
За пълнежа:
150 гр. месо свинска пържола, нарязано на дребно
1 глава кромид, ситно нарязана
200 гр. кисело зеле, ситно нарязано
3-4 скилидки чесън,
пресован кимион, индийско орехче, червен пипер и сол на вкус
*Тестото се приготвя по познатия начин и се оставя добре да втаса за около 2 часа. *През това време се приготвя пълнежа.
*В малко мазнина по избор се задушава лукът, чесънът, месото и киселото зеле.
*Накрая се добавят подправките.
*Втасалото тесто се разделя на две еднакви части.
*От първата част се оформя кръгла питка и се пълни с плънката. Поставя се в средата на тавата за печене.
*От втората част се разточва кръг с дебелина 8 мм и се разделя на 8 равни триъгълници. Всеки се поръсва с плънката и се завива на кифла, която след това се разрязва на две и получените 16 половинки се нареждат около кръглата пита.
*Погачата се намазва с жълтък.
*Оставя се да втаса още 30 минути.
*Отгоре се поставя грозд, направен от тесто за украса.
*Пече се на 375 F (200C).
*Сервира се с червено вино задължително :)
Да Ви е вкусно! :)
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.