Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По нашенски: Пиле плакия

Една съвсем обикновена рецепта с вълшебен вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди
  • 2 глави кромид лук
  • 1 морков
  • 200 г домати от консерва
  • 3 скилидки чесън
  • Микс подправки за пилешко
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 3 с.л. олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Ориз или картофено пюре, за гарнитура

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Месото се нарязва на дребни кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва с 1 с.л. олио до получаване на приятен кафеникав цвят. След това се вади от тигана.
  2. Запържват се настърганият морков и наситнения кромид лук.
  3. След 3 мин. се добавят доматите, брашното, нарязания на ситно чесън, 1/2 с.л. от готовата подправка за пилешко, както и разтвореното в 1 ч.ч. гореща вода кубче пилешки бульон.
  4. Всичко се разбъркваи се изчаква да заври. Котлонът се намаля и ястието се оставя да покъкри за 10 мин.
  5. Фурната се загрява на 180 градуса. Пилето се слага в тава с малко олио на дъното и се залива със сместа от тигана.
  6. Пече се за 30 мин. и се сервира с гарнитура като ориз или картофено пюре.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер олио домати моркови пилешко пилешки бульон ориз кромид лук брашно картофено пюре