Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С дъх на Мексико: Пикантна боб чорба с пилешко

Прибавете малко екзотика към дневното си меню

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • малка връзка кориандър ситно нарязана
  • Настърганата кора от 1 лайм, след това нарязан на лодки
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 400 г консерва черен или червен боб, изплакнат и отцеден
  • 600 мл пилешки бульон
  • 175 г кейл, с отстранени дръжки и нарязани на ивици листа
  • 250 г вече сготвено пилешко месо
  • 50 г сирене, натрошено

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера, добавете чесъна, стръковете кориандър и кората от лайм, след което запържете за 2 минути, докато се освободят ароматите.
  2. Сложете кимиона и люспите чили, запържете още 1 минута, след това добавете доматите, боба и бульона. Оставете да заври и смачкайте боба с помощта на уред за мачкане на картофи, като натиснете само 2-3 пъти. Това ще сгъсти малко супата.
  3. Добавете кейла, оставете да къкри за 5 минути или докато омекне и накъсайте пилето и го оставете да се загрее.
  4. Подправете на вкус със сол, черен пипер и сока от половината лайм, след което сервирайте в плитки купички, поръсени с фета и няколко листа кориандър.
  5. Сервирайте останалия лайм на резени за масата, с препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън кориандър домати пилешко бульон червен боб краве сирене кимион лют пипер лайм