Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, счукани
- малка връзка кориандър ситно нарязана
- Настърганата кора от 1 лайм, след това нарязан на лодки
- 2 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 400 г консерва нарязани домати
- 400 г консерва черен или червен боб, изплакнат и отцеден
- 600 мл пилешки бульон
- 175 г кейл, с отстранени дръжки и нарязани на ивици листа
- 250 г вече сготвено пилешко месо
- 50 г сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера, добавете чесъна, стръковете кориандър и кората от лайм, след което запържете за 2 минути, докато се освободят ароматите.
- Сложете кимиона и люспите чили, запържете още 1 минута, след това добавете доматите, боба и бульона. Оставете да заври и смачкайте боба с помощта на уред за мачкане на картофи, като натиснете само 2-3 пъти. Това ще сгъсти малко супата.
- Добавете кейла, оставете да къкри за 5 минути или докато омекне и накъсайте пилето и го оставете да се загрее.
- Подправете на вкус със сол, черен пипер и сока от половината лайм, след което сервирайте в плитки купички, поръсени с фета и няколко листа кориандър.
- Сервирайте останалия лайм на резени за масата, с препечен хляб.
ИЗБРАНО