2 бр. пилешки гърди без кост и кожа,
лимонов сок,
1 малка главичка кромид,
2 скилидки чесън,
200 г суров спанак,
80 г извара,
2 парченца кашкавал,
черен пипер, джоджен, 2-3 с.л.зехтин (масло),
1-2 с.л. брашно за овалване,
4 с.л.счукани орехи
пилешките гърди се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
спанакът се измива, почистват се дръжките и се реже на ситно
кромидът и чесънът се режат на дребно и се задушават в 2 с.л. мазнина
прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
върху кашкавала се разпределя спаначената смес
внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
сервира се нарязано на парчета
2 бр. пилешки гърди без кост и кожа,
лимонов сок,
1 малка главичка кромид,
2 скилидки чесън,
200 г суров спанак,
80 г извара,
2 парченца кашкавал,
черен пипер, джоджен, 2-3 с.л.зехтин (масло),
1-2 с.л. брашно за овалване,
4 с.л.счукани орехи
пилешките гърди се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
спанакът се измива, почистват се дръжките и се реже на ситно
кромидът и чесънът се режат на дребно и се задушават в 2 с.л. мазнина
прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
върху кашкавала се разпределя спаначената смес
внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
сервира се нарязано на парчета
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност