0,500 кг пилешки гърди,
0,200 кг коктейлни скариди,
0,200 кг козе или синьо сирене,
готварска сметана,
1 ч.ч. див ориз,
сол,
черен пипер,
прясна мащерка
Пилешкото месо се нарязва на много тънки жулиени след което се запържва. Прибавят се коктейлните скариди да се запържат също малко с пилешкото месо. След това се слага готварската сметана и се настъргва козе сирене или синьо сирене. Оставя се малко да поври, докато се посгъсти сметаната. Отделно се слага да се вари черен ориз, който се сварява по-бавно от обикновения. Вари се докато е полуготов. След като се свари ориза се охлажда със студена вода, за да се запази цял. В голяма чиния се слага ринг по средата и се пълни с ориза след, което се натъпква хубаво. Махаме ринга и от страни слагаме пилето със скариди. Отгоре поливаме със соса. Върху ориза се слагат 2-3 стръкчета мащерка.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.