Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки филенца със сос от праскови и джинджифил

От Катерина Рангелова Катерина Рангелова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

600 гр. пилешко бон филе или филе от гърди,
2 праскови,
корен от джинджифил (парче около 0,5-1 см);
50 мл. зехтин,
1 ч.л. мед, сокът от 1 лимон,
2 скилидки чесън, сол, черен пипер

В подходяща купа се смесват зехтинът, медът, лимоновият сок и пресованият чесън. Пилешките гърди се нарязват, хубаво се натъркват с маринатата и се оставят за поне 1 час. След това се изпържват до готовност като при пърженето се добавя и маринатата, както и сол и черен пипер на вкус.

Приготвя се сосът. Прасковите се обелват и нарязват на дребно, джинджифилът се настъргва. Оставят се на слаб огън за около 10 мин. като периодично се разбърква. Охлажда се и се пасира. Може да се добавят и 1-2 щипки прясна мащерка, както и 1с.л. лимонов сок.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер пиле лимонов сок мед джинджифил праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче