Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки бутчета с млечен сос и нар

Забъркайте експлозия от вкусове

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5-6 пилешки бутчета
  • 300 г картофи, обелени, нарязани на едро
  • Зехтин
  • 100 г домати от консерва
  • Мащерка
  • Риган
  • Краве масло
  • Ябълков оцет
  • 1 глава лук, на едро
  • 2 червени пиперки, на едро
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 жълтък
  • Сокът от 1 лимон
  • Сол
  • Магданоз, наситнен
  • Семена от нар
  • Листа от целина или магданоз за украса

 

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се обелват и се нарязват на по-едри кубчета. Поставят се в намазнена със зехтин тава, слагат им се малко домати от консерва, мащерка и няколко резена краве масло. Запичат се в загрята на 160 градуса фурна за 20 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Бутчетата се запържват от всяка страна в тиган с незалепващо покритие. В тигана се слагат само толкова от тях, колкото могат да се съберат без да се допират едно в друго. Затова се готвят на няколко партиди според размера на съда, с който разполагате. Когато хванат коричка, са готови. Поръсват се с малко ябълков оцет и се отделят настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. В тавата с картофите се редят нарязаните на едро кромид лук и червени чушки, а отгоре се слагат и бутчетата. Ястието се връща във фурната за 40 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. През това време се забърква сос от 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. майонеза, 1 жълтък, зехтин, мащерка, риган, сол и 1 изстискан лимон.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Когато бутчетата са готови, сосът се излива върху тях и се ръси наситнен пресен магданоз. Гозбата се връща да се доизпече още 10-15 мин.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  6. Поднася се в подходящи чинии и се гарнира със семена от нар и стрък целина.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло мащерка домати магданоз целина пилешко ябълков оцет риган картофи яйца червени чушки кисело мляко майонеза лимонов сок кромид лук нар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче