Необходими продукти:
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. микс от подправки
- ½ ч.л. чесън на прах
- 4 пилешки бутчета
- Зехтин
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете всички сухи съставки в купа, като солта и черния пипер нека бъдат на вкус.
- Натрийте бутчетата със зехтин, след което със сместа от подправки.
- Сложете месото в кошницата на уреда с кожата надолу и гответе за 10 мин. на 180 градуса. Обънете бутчетата и ги запечете за още 10-15 мин., докато се сготвят напълно и придобият хрупкава коричка. Извадете ги веднага, за да не омекне кожичката им.
- Сервирайте със салата, пържени картофки или друга гарнитура по избор.
ИЗБРАНО