Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки бутчета с хрупкава коричка в еърфрайър

Готови за около 20 минути

2’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. микс от подправки
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 4 пилешки бутчета
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички сухи съставки в купа, като солта и черния пипер нека бъдат на вкус.
  2. Натрийте бутчетата със зехтин, след което със сместа от подправки.
  3. Сложете месото в кошницата на уреда с кожата надолу и гответе за 10 мин. на 180 градуса. Обънете бутчетата и ги запечете за още 10-15 мин., докато се сготвят напълно и придобият хрупкава коричка. Извадете ги веднага, за да не омекне кожичката им.
  4. Сервирайте със салата, пържени картофки или друга гарнитура по избор.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер пилешко чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче