Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле с ориз "Сантяго"

По кубинска рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
70’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Цяло пиле
  • 10 скилидки чесън
  • 100 мл портокалов сок
  • 100 мл лимонов сок
  • Сол и черен пипер
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. кимион
  • Наситнен пресен риган
  • 50 г краве масло
  • 1 с.л. брашно
  • 500 мл телешки бульон
  • 250 мл готварска сметана
  • 400 г ориз басмати, сварен
  • Шафран
  • Куркума

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Разфасовайте пилето на 6 части - две бутчета, две крилца, два броя гърди. Останалото отделете за направата на бульон за супа.
  3. Печете месото в йенска тенджера за около час. Запазете соковете, които то ще отдели, за да ги използвате за направата на соса.
  4. Сварете басмати ориза според инструкциите на опаковката и го овкусете с куркума на прах.
  5. Загрейте тиган на умерен огън и разтопете маслото.
  6. Добавете брашното и разбъркайте. Излейте соковете от печеното месо.
  7. Сложете пилешкото и оставете течността в тигана да закъкри. Добавете сметаната и изчакайте тя да забълбука.
  8. Поднесете всяка порция върху канапе от готовия ориз и поръсете с малко шафран.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер портокал пиле телешки бульон пресен риган бяло брашно готварска сметана лимонов сок ориз шафран кимион балсамов оцет куркума

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче