Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки кюфтенца с босилек и лимон

Поднесете ги върху паста

20’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Сокът и настърганата кора на 1 лимон
  • 50 г галета
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 50 г настъргана твърда моцарела
  • 500 г пилешка кайма
  • Няколко стръка пресен босилек, наситнен
  • 5 скилидки чесън, смачкани
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 400 г консерва домати
  • щипка захар
  • Сварена паста, за канапе

Начин на приготвяне:

  1. Смесете лимоновата кора, галетата и млякото заедно и оставете настрана.
  2. Сложете моцарелата, пестото, каймата, по-голямата част от листата босилек и половината чесън в купа. Подправете добре със сол и черен пипер и разбъркайте с ръце, докато се смесят всички съставки.
  3. Оформете 20 топки, около 35 г всяка, с размерите на топки за пинг-понг.
  4. Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън. Добавете кюфтетата и ги разклатете, за да се покрият с мазнината.
  5. Пържете 6-8 минути, докато покафенеят от всички страни. Извадете ги в чиния.
  6. Сложете лука в тигана заедно с щипка сол и разбъркайте. Гответе 8-10 минути, докато започне да омеква, след което прибавете останалия чесън и босилек. Гответе 2-3 минути, докато освободят аромата си.
  7. Сипете консервата с домати, след което налейте вода в консервата, за да оберете остатъка от доматите и добавете в тигана.
  8. Поръсете захарта и малко малко сол и черен пипер. Оставете да заври, след което сложете кюфтенцата в соса.
  9. Гответе 15 минути, докато се редуцира и кюфтенцата се досготвят. Подправете на вкус отново, ако е необходимо и добавете изстискан лимонов сок.
  10. Сервирайте върху чиния с паста и поръсете с още босилек преди да поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати кайма лимон бяла захар прясно мляко паста моцарела босилек галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче