Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле с ориз и зеленчуци на фурна

Просто, лесно и много вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими прдоукти:

  • 1 цяло пиле
  • Басмати ориз
  • 2 моркова
  • 2 тиквички
  • 1 чушка камба
  • 1 глава кромид лук
  • Реклама след 7-ми параграф
  • Черен пипер и сол на вкус
  • Пушен червен пипер
  • 1 с.л. мед
  • Зехтин
  • Чесънът
  • Мащерка

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса и транжирайте пилето на отделни части - бут, крилца, гърди и т.н.
  2. Мариновайте ги в смес от 1 с.л. сол, черен пипер, 1 с.л. пушен червен пипер, мед, 3 скилидки пресован чесън и 3 с.л. зехтин.
  3. Солжете ги в дълбока тава с кожата нагоре и ги печете 20 мин.
  4. Нарежете тиквичките на полумесеци, чушката на дребно, лукът на ситно, а морковите - на кръгчета. Изпържете ги в загрят на средна температура тиган с малко зехтин на дъното за около 10 мин. Овкусете с малко сол и черен пипер.
  5. Реклама след 7-ми параграф
  6. Изплакнете ориза, като го сипете в цедка и го потопите в купа със студена вода и го разбъркате с ръце да си пусне нишестето.
  7. Извадете тавата от фурната и в нея добавете зеленчуците от тигана, както и ориза. Разпределете ги равномерно. Налейте 1 литър вода. Поръсете с малко зехтин и обилно с мащерка.
  8. Намелете силата на печене на 180 градуса и печете гозбата още 40 минути.
  9. Сервирайте с цедено кисело мляко и препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер мащерка моркови пилешко пушен червен пипер тиквички ориз чушка кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче