Необходими продукти:
- 8 ябълки
- 500 мл червено вино
- 100 г кафява захар
- 1 пръчица канела
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера се смесват виното и захарта, слага се и 1 пръчица канела. Котлонът се пуска на силна степен и когато течността заври, се намаля до слаб огън и всичко се оставя да къкри за 30 мин.
- Ябълките се разрязват на едри резени, почистват се от семките и се слагат за 10 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Тенджерата с винената смес се маха от печката и в нея се поставят запечените ябълки. Добре е да преседят така за още 30 мин.
- Ябълковите резени се изваждат настрана, а сосът се прецежда и се връща в тенджерата. Слага се да поври, докато се посгъсти.
- Ябълките се редят в подходяща чиния и се заливат със соса от вино.
ИЗБРАНО