Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Печени ябълки с винен сос

Едно неповторимо удоволствие за сетивата

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
70’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 8 ябълки
  • 500 мл червено вино
  • 100 г кафява захар
  • 1 пръчица канела

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера се смесват виното и захарта, слага се и 1 пръчица канела. Котлонът се пуска на силна степен и когато течността заври, се намаля до слаб огън и всичко се оставя да къкри за 30 мин.
  2. Ябълките се разрязват на едри резени, почистват се от семките и се слагат за 10 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  3. Тенджерата с винената смес се маха от печката и в нея се поставят запечените ябълки. Добре е да преседят така за още 30 мин.
  4. Ябълковите резени се изваждат настрана, а сосът се прецежда и се връща в тенджерата. Слага се да поври, докато се посгъсти.
  5. Ябълките се редят в подходяща чиния и се заливат със соса от вино.

Дайте оценка:

Тагове: червено вино ябълки кафява захар канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче