Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пъстърва със сос и зелена леща

Вкусен специалитет за цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филета пъстърва, с кожата
  • 4 скилидки чесън
  • 200 г зелена леща
  • 1 глава червен лук
  • 1 с.л. горчица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. кисело мляко
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Стръкове валериана, за гарниране
  • 1 с.л. краве масло

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете лещата според инструкциите на опаковката и я отцедете от водата. Смесете я в купа с нарязания на тънки ивички червен лук и запържете всичко в 1/2 с.л. краве масло. Посолете и поръсете с черен пипер. Свалете съда от огъня и го покрийте с капак.
  2. Загрейте добре друг тиган с малко зехтин на дъното и едно по едно запържете филетата от двете страни. На всяко филе слагайте по 1 скилидка чесън без да я белите и наливайте още малко мазнина, ако е необходима. На всяко парче риба изхвърляйте старата скилидка чесън, за да не нагарча мазнината.
  3. В една купа забъркайте смес от горчицата, лимоновия сок, майонезата и киселото мляко. В касерола разтопете 1/2 с.л. краве масло на слаб огън, излейте соса, разбъркайте и изчакайте да закъкри. Свалете съда от котлона.
  4. В 4 чинии направете канапе от равни части леща с лук и гарнирайте със стръковете валериана. Добавете по 1 филе към всяка порция и полейте рибата с няколко супени лъжици от майонезения сос.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер пъстърва горчица червен лук кисело мляко майонеза лимонов сок леща валериана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче