Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста карбонара с пресни гъби

Ако са ви останали неизползвани кори за лазаня, това е вашата рецепта

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г печурки, нарязани на четвъртинки
  • 100 г манатарки или друг вид гъби, рарязани
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 шалот, нарязан на ситно
  • 1 яйце
  • 10 г пармезан
  • малка шепа магданоз, нарязан на ситно
  • 75 г кори за лазаня, едро начупени

Начин на приготвяне:

  1. Гответе гъбите в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън, като разбърквате тигана от време на време, докато покафенеят. Прехвърлете ги в чиния.
  2. Налейте зехтина в тигана и запържете чесъна и шалота за няколко минути, докато омекнат.
  3. Сложете яйцето, пармезана и магданоза в купа и разбийте с вилица, за да се смесят.
  4. Сложете пастата и 400 мл вряща вода в съда с шалота и чесъна и оставете да къкрят за 8-10 минути, докато течността се редуцира и пастата се свари.
  5. Свалете от котлона и изсипете вътре яйчената смес с гъбите, след което разбъркайте.
  6. Оставете да престои 1 минута, преди да разбъркате отново, след което подправете на вкус.
  7. Добавете малко вода, ако пастата изглежда прекалено суха. Поръсете с пармезан, поръсете с малко черен пипер и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук магданоз яйца паста гъби пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче