Необходими продукти:
- 100 г печурки, нарязани на четвъртинки
- 100 г манатарки или друг вид гъби, рарязани
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 шалот, нарязан на ситно
- 1 яйце
- 10 г пармезан
- малка шепа магданоз, нарязан на ситно
- 75 г кори за лазаня, едро начупени
Начин на приготвяне:
- Гответе гъбите в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън, като разбърквате тигана от време на време, докато покафенеят. Прехвърлете ги в чиния.
- Налейте зехтина в тигана и запържете чесъна и шалота за няколко минути, докато омекнат.
- Сложете яйцето, пармезана и магданоза в купа и разбийте с вилица, за да се смесят.
- Сложете пастата и 400 мл вряща вода в съда с шалота и чесъна и оставете да къкрят за 8-10 минути, докато течността се редуцира и пастата се свари.
- Свалете от котлона и изсипете вътре яйчената смес с гъбите, след което разбъркайте.
- Оставете да престои 1 минута, преди да разбъркате отново, след което подправете на вкус.
- Добавете малко вода, ако пастата изглежда прекалено суха. Поръсете с пармезан, поръсете с малко черен пипер и поднесете.
ИЗБРАНО