Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паста ала водка с тиквен сос

В стила на сезона

20’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малка тиква (около 600гр), нарязана на едро
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 12 листа градински чай
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, настъргани или смачкани
  • ¼ ч.л. лют червен пипер
  • 500 г паста пене
  • 75 г доматено пюре
  • 75 мл водка
  • 100 мл сметана
  • Моцарела за поръсване (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Сварете тиквата, докато омекне и оставете настрана, докато изстине достатъчно.
  2. Пасирайте я до гладка смес.
  3. Загрейте олиото в голям тиган и запържете градинския чай за 30 секунди-1 минута, докато стане хрупкав. Извадете го от мазнината с помощта на решетъчна лъжица и сложете върху чиния, покрита с лист кухненска хартия, за да се отцеди излишният зехтин.
  4. Запържете лука в мазнината от градинския чай на средно слаб огън за 10-12 минути, докато омекне, но не стане златист. Разбъркайте чесъна и люспите чили и гответе още 1 минута. Оставете настрана.
  5. Сварете макароните като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете ги и запазете една чаша от водата, в която сте ги варили.
  6. През това време отново сложете лучената смес на котлона и разбъркайте в нея доматеното пюре и водката. Гответе няколко минути, докато алкохолът се изпари, след това разбъркайте тиквеното пюре и сметаната и оставете да заври.
  7. Свалете от котлона и изсипете сварената паста заедно с достатъчно вода от варенето ѝ, за да стане гъст сос.
  8. Отгоре поръсете листенцата салвия и настърганата моцарела и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук тиква готварска сметана паста доматено пюре моцарела лют пипер водка салвия