Необходими продукти:
- 500 г боб, сварен
- 1 голяма глава червен лук
- 1 консерва домати на кубчета
- 1 с.л. царевично брашно
- Магданоз, наситнен
- 2 скилидки чесън, пресовани
- Червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
- Зехтин
- Сминдух
- Сушен див лук
- Мащерка
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва на дребно и се запържва за 2-3 мин. в нагорещен тиган с 1-2 с.л. зехтин.
- Поръсва се с мащерка и черен пипер.
- Прибавя се чесънчето, както и 2 с.л. червен пипер. Всичко се разбърква и се изсипват доматите заедно с размитото в малко вода брашънце.
- Чрез постоянно бъркане се изчаква ястието да се посгъсти, след което се прибавя свареният и отцеден от водата боб.
- Слагат се сминдухът, дивият лук, както и наситненият магданоз.
- Гозбата се поднася с гарнитура от пържени яйца и бекон.