Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пържен боб по калугерски

Невероятно вкусен и много сочен

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г боб, сварен
  • 1 голяма глава червен лук
  • 1 консерва домати на кубчета
  • 1 с.л. царевично брашно
  • Магданоз, наситнен
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • Червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • Сминдух
  • Сушен див лук
  • Мащерка

Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се нарязва на дребно и се запържва за 2-3 мин. в нагорещен тиган с 1-2 с.л. зехтин.
  2. Поръсва се с мащерка и черен пипер.
  3. Прибавя се чесънчето, както и 2 с.л. червен пипер. Всичко се разбърква и се изсипват доматите заедно с размитото в малко вода брашънце.
  4. Чрез постоянно бъркане се изчаква ястието да се посгъсти, след което се прибавя свареният и отцеден от водата боб.
  5. Слагат се сминдухът, дивият лук, както и наситненият магданоз.
  6. Гозбата се поднася с гарнитура от пържени яйца и бекон.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер мащерка сминдух червен лук магданоз бекон яйца царевично брашно червен боб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче