Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава карфиол, около килограм
- 125 г брашно
- 25 г пармезан, настърган на ситно
- 1 ч.л. лук на прах
- ½ ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 яйце
- 150 мл прясно мляко
- 80 г галета
Начин на приготвяне:
- Нарежете карфиола на розички.
- Смесете сухите съставки в купа (без галетата), след което прибавете яйцето и сипете толкова мляко, колкото да се образува гъста паста. Подправете със сол и черен пипер и оставете настрани.
- Сложете галетата в чиния. Потопете всяка розичка в пастата, изтръскайте я леко, след което я оваляйте в галетата. Направете така с целия карфиол.
- Загрейте еърфрайъра на 200 градуса за 2-3 минути.
- Сложете на един ред карфиола в кошницата на уреда и гответе за 15-20 мин., докато карфиолът стане хрупкав и златист.
- Сервирайте веднага с любим сос или дип.
ИЗБРАНО