Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Паниран карфиол в еърфрайър

Поднесете го с любимия си сос или дип

20’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма глава карфиол, около килограм
  • 125 г брашно
  • 25 г пармезан, настърган на ситно
  • 1 ч.л. лук на прах
  • ½ ч.л. риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 яйце
  • 150 мл прясно мляко
  • 80 г галета

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете карфиола на розички.
  2. Смесете сухите съставки в купа (без галетата), след което прибавете яйцето и сипете толкова мляко, колкото да се образува гъста паста. Подправете със сол и черен пипер и оставете настрани.
  3. Сложете галетата в чиния. Потопете всяка розичка в пастата, изтръскайте я леко, след което я оваляйте в галетата. Направете така с целия карфиол.
  4. Загрейте еърфрайъра на 200 градуса за 2-3 минути.
  5. Сложете на един ред карфиола в кошницата на уреда и гответе за 15-20 мин., докато карфиолът стане хрупкав и златист.
  6. Сервирайте веднага с любим сос или дип.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер лук риган яйца прясно мляко карфиол пармезан галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче