Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 консерви риба тон филе 6 средно големи домата 500гр. спанак  1 глава червен лук 1/3 връзка копър 4 с.л. зехтин 1 щипка сол 1 щипка черен пипер

Измийте и почистете доматите. Отрежете горната част на домата при дръжката, издълбайте вътрешноста с лъжица и ги оставете настрани. Почистете и измийте спанака и лука. Нарежете зеленчуците на ситно и ги задушете със зехтина в тенджера, докато омекнат. Сложете нарязнаият копър и ги пасирайте съвсем леко. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете в тенджерата. Варете около 12 мин. Веднага щом плънката е готова напълнете издълбаните домати с помощта на лъжица. Затворете ги с отрязаните капачета от доматите и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 50 мин. Ако ви остане от плънката, сложете я отстрани като сервирате доматите!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин червен лук домати копър спанак риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче