Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени домати със спанак и риба тон

От Десислава Игнатова Десислава Игнатова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 консерви риба тон,
6 средно големи домата,
500 гр спанак,
1 глава червен лук,
1/3 връзка копър,
4 с. л. зехтин,
по 1 щипка сол и чер пипер

Измийте и почистете доматите. Отрежете горната част на домата при дръжката и го издълбайте с лъжица.

Почистете и измийте спанака, лука и копъра. Нарежете всички зеленчуци и ги задушете със зехтина в тенджера. Пасирайте ги съвсем леко. Отворете консервите с риба тон и ги изсипете в тенджерата. Варете около 12 мин. Веднага щом плънката е готова, напълнете издълбаните домати с помощта на лъжица. Затворете ги с отрязаните капачета от доматите и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 50 минути.

Ако ви остане от плънката, сложете я отстрани като сервирате доматите!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен лук домати копър спанак риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче