Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От сърцето на Сибир: Маркòвча, или пикантни моркови по корейски

Всъщност, тази рецепта се е превърнала в емблематично традиционно ястие на региона

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
5’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

През вековете сибирската област се е превърнала в колоритно кулинарно кътче заради многото имигранти, които са се заселвали там. Затова и настоящото ястие, макар и корейско по произход, е радушно прието и се е превърнало в символ на Сибир, нищо че в Корея е възможно даже вече и да не си спомнят за него.

Необходими продукти:

  • Моркови, нарязани на тънки лентички
  • Сол
  • Захар
  • Пушен червен пипер
  • Кайенски лют червен пипер
  • Зърна от кориандър, смлени
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • Смлян черен пипер
  • Ябълков оцет
  • 1 глава кромид лук, наситнена
  • Зехтин, много силно загрят на тиган

Начин на приготвяне:

  1. Първо се настъргват морковите с помощта на ренде за зеленчуци, така че да станат на тънки и дълги лентички.
  2. Смесват се в купа с всички останали продукти с изключение на зехтина, лука и чесъна.
  3. Последните се запържват в силно загрят тиган в 1 с.л. зехтин и след 2 мин. на тънка струйка бавно се добавят към продуктите в купата с непрекъснато разбъркване.
  4. Ястието се опитва на сол и ако се налага се добавя още. Оставя се в хладилника за поне половин час. Може да стои там до една седмица.

Салатата е много подходяща за смесване със следните видове ястия:

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер кориандър моркови ябълков оцет пушен червен пипер кафява захар лют пипер кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче