Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ориз по испански за 20 минути

Внесете разнообразие в готвенето с морски деликатеси

4’ Подготовка
16’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 червена и 1 зелена чушка, почистени от семките и нарязани
  • 50 г чоризо, нарязано
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 250 г ориз басмати
  • 400 г консерва нарязан домат
  • 200 г сурови, обелени скариди, размразени, ако са замразени

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте кана с вода.
  2. В незалепващ или плитък тиган с капак запържете лука, чушките, чоризо и чесъна в зехтина на силен огън за 3 минути. Разбъркайте ориза и нарязаните домати с 500 мл вряща вода от каната, покрийте и гответе на силен огън за 12 минути.
  3. Вдигнете капака и разбъркайте - оризът трябва да е почти готов.
  4. Сложете скаридите заедно с още малко вода, ако оризът изглежда сух, след това гответе още минута, докато скаридите порозовеят и оризът омекне напълно.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати чоризо чушки ориз скариди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче