Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана
- 1 червена и 1 зелена чушка, почистени от семките и нарязани
- 50 г чоризо, нарязано
- 2 скилидки чесън, счукани
- 1 супена лъжица зехтин
- 250 г ориз басмати
- 400 г консерва нарязан домат
- 200 г сурови, обелени скариди, размразени, ако са замразени
Начин на приготвяне:
- Загрейте кана с вода.
- В незалепващ или плитък тиган с капак запържете лука, чушките, чоризо и чесъна в зехтина на силен огън за 3 минути. Разбъркайте ориза и нарязаните домати с 500 мл вряща вода от каната, покрийте и гответе на силен огън за 12 минути.
- Вдигнете капака и разбъркайте - оризът трябва да е почти готов.
- Сложете скаридите заедно с още малко вода, ако оризът изглежда сух, след това гответе още минута, докато скаридите порозовеят и оризът омекне напълно.
ИЗБРАНО