1 филе от пуйка 2 кг
за плънка
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1 морков
100 г пушен кашкавал
100 г гъби
сол, чер.пипер на вкус
канап за печенето
Гарнитура:
4 картофа
2 ябълки
2 мандарини
10 сини сливи сушени
3-4 скилидки чесън
100 гр. масло
2 ч.ч. бяло вино
Отворете филето по средата, махнете кожата, овкусете месото от двете страни. Наредете отгоре нарязани на ивици продукти за плънката. Завийте на руло и завържете с канап за печене. Поставете готовото руло в тава. Около него наредете картофите, нарязани на едро ябълките и мандарините на 4, сливите и чесъна цели. Залейте с виното, поставете маслото на месото и върху зеленчуците. Печете първо на силна фурна около 220 градуса, после намалете на 170 и печете до готовност. Да се зачерви добре месото. Може да го въртите от време на време рулото, за да се зачерви добре от всички страни. Като се изпече, махнете конеца, нарежете на порциони парчета. Сервирайте го с гарнитурата.
1 филе от пуйка 2 кг
за плънка
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1 морков
100 г пушен кашкавал
100 г гъби
сол, чер.пипер на вкус
канап за печенето
Гарнитура:
4 картофа
2 ябълки
2 мандарини
10 сини сливи сушени
3-4 скилидки чесън
100 гр. масло
2 ч.ч. бяло вино
Отворете филето по средата, махнете кожата, овкусете месото от двете страни. Наредете отгоре нарязани на ивици продукти за плънката. Завийте на руло и завържете с канап за печене. Поставете готовото руло в тава. Около него наредете картофите, нарязани на едро ябълките и мандарините на 4, сливите и чесъна цели. Залейте с виното, поставете маслото на месото и върху зеленчуците. Печете първо на силна фурна около 220 градуса, после намалете на 170 и печете до готовност. Да се зачерви добре месото. Може да го въртите от време на време рулото, за да се зачерви добре от всички страни. Като се изпече, махнете конеца, нарежете на порциони парчета. Сервирайте го с гарнитурата.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност