Необходими продукти:
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. кафява захар
- Щипка канела
- Щипка "Азиатски микс 5 подправки" (ще го намерите лесно в здравословните магазини)
- 4 тънки пържоли от свинско филе
Начин на приготвяне:
- Направете марината, като смесите соевия сос с меда, кафявата захар, подправките и 1 с.л. вода.
- Сложете свинското в плитка купа, залейте с маринатата, като се уверите, че месото е добре покрито, след което оставете да се мариноват поне 30 минути.
- Запечете свинските пържоли на грил тиган или ако предпочитате, на скара, за 4 минути от всяка страна. Следете ги, тъй като захарта в маринатата може да помогне на месото да загори.
- Когато се сготви, нарежете пържолите на ивици.
- Така готовите късчета може да поднесете със салата, с гарнитура от бял ориз или картофи, както и да ги използвате за приготвяне на сандвичи и дюнери.