Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Най-вкусните картофки на фурна

Стават готови за половин час

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • Млян черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 80 мл олио
  • Млян кориандър
  • 1 ч.л. куркума на прах
  • Мащерка
  • 1/2 ч.л. сушен чесън
  • Розмарин
  • Лют червен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сладък червен пипер

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете картофите в триъгълна форма и ги сварете в подсолена вряща вода за 3 мин., след което ги отцедете и ги оставете да изстинат.
  2. В една купа смесете останалите съставки. За тези, за които не са посочени точни количества, се слага по една щипка. Налейте олиото и разбъркайте добре полученият дресинг.
  3. Залейте картофите и ги смесете добре с дресинга. Разпределете ги в тава върху хартия за печене.
  4. Изпечете картофките за 20-30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер кориандър розмарин мащерка олио картофи лют пипер куркума чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче