Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Наистина лесен сос от печени червени чушки (и още нещо)

Повече от вкусно

10’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 червени чушки, нарязани на едро
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 2 скилидки чесън, непочистени от люспите
  • 2 с.л. зехтин
  • 2х400 г консерви с белени домати
  • 2 ч.л. червен винен оцет
  • 1 ч.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. В тава сложете чушките, лука, чесъна и зехтина. Разбъркайте добре с ръце.
  3. Печете 40 мин., след което прибавете и доматите, червения винен оцет и захарта. Запечете за още 20 мин.
  4. Когато зеленчуците са готови, смелете ги в кухненски робот до гладкост. Подсолете на вкус.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати винен оцет червени чушки кафява захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче