Необходими продукти:
- 1 връзка зелена салата, нарязана на едро
- 1/2 глава червен лук, на полумесеци
- 1 краставица, но полумесеци
- 4 сварени яйца
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- Сол и черен пипер
- Пресен магданоз
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Сваряват се 4 яйца.
- В купа се смесват зелената салата и краставицата.
- Полумесеците червен лук се стискат с ръка, за да се разделят на отделни звена и да се получат тънки ивици.
- Слатата се разбърква с ръце и се залива с дресинг, направен чрез смесването на зехтина с лимоновия сок и малко сол и черен пипер на вкус.
- Всичко се разбърква добре и се оставя в хладилника за 30 мин.
- Слатата се разделя в 4 чинии и всяка порция се гарнира с по 1 яйце, разрязано на 4. Поставя се украса от стръкчета магданоз.
ИЗБРАНО