Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ципура с лимонов дресинг

Понякога най-простите рецепти са и най-вкусни

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • Ципура - 2 броя, средно големи
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 2 стръка розмарин
  • 1 лимон
  • 500 г вода

За дресинга:

  • лимонов сок, от 1 лимон
  • 30 г горчица
  • сол
  • пипер
  • 80 г зехтин

При сервирането:

  • хорта, варена
  • тиквички, варени
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200° с включен вентилатор.
  2. Използвайте тава за печене с решетка и намажете решетката с 1 с.л. зехтин, за да не залепне рибата.
  3. Налейте вода в тавата (нея ще използвате за дресинга).
  4. Във вече почистената от вътрешностите кухина на ципурите добавете малко сол и черен пипер, заедно с 1 с.л. зехтин, розмарина и резенчетата лимон, след което ги притиснете добре.
  5. Намажете кожата на рибите с малко сол и около 1 с.л. зехтин и ги прехвърлете върху решетката в тавата.
  6. Сложете тавата във фурната и печете рибата за 20 минути.
  7. Изсипете соковете от тавата в блендер с чопър, добавете лимоновия сок, горчицата, солта, черния пипер и зехтина и ги разбийте добре.
  8. Извадете резенчетата лимон и розмарина от ципурите и ги поднесете с дресинга, сварените зеленчуци и няколко резенчета лимон.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер розмарин ципура лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче