Необходими продукти:
- Ципура - 2 броя, средно големи
- 3 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 2 стръка розмарин
- 1 лимон
- 500 г вода
За дресинга:
- лимонов сок, от 1 лимон
- 30 г горчица
- сол
- пипер
- 80 г зехтин
При сервирането:
- хорта, варена
- тиквички, варени
- резени лимон
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200° с включен вентилатор.
- Използвайте тава за печене с решетка и намажете решетката с 1 с.л. зехтин, за да не залепне рибата.
- Налейте вода в тавата (нея ще използвате за дресинга).
- Във вече почистената от вътрешностите кухина на ципурите добавете малко сол и черен пипер, заедно с 1 с.л. зехтин, розмарина и резенчетата лимон, след което ги притиснете добре.
- Намажете кожата на рибите с малко сол и около 1 с.л. зехтин и ги прехвърлете върху решетката в тавата.
- Сложете тавата във фурната и печете рибата за 20 минути.
- Изсипете соковете от тавата в блендер с чопър, добавете лимоновия сок, горчицата, солта, черния пипер и зехтина и ги разбийте добре.
- Извадете резенчетата лимон и розмарина от ципурите и ги поднесете с дресинга, сварените зеленчуци и няколко резенчета лимон.
ИЗБРАНО