Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Задушени гъби на тиган

Много лесно и ужасно вкусно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Начин на приготвяне:

  • 800 г пресни гъби, различни видове
  • 150 г краве масло
  • 100 мл бяло вино
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз, наситнен
  • 1 лимон

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте един тиган с незалепващо дъно на умерен огън и запържете нарязаните на едро гъби в 1 бучка краве масло.
  2. След 3 мин. добавете виното, малко сол и черен пипер на вкус. Бъркайте периодично и изчакайте течността да се изпари.
  3. При поднасяне подправете с лимонов сок и поръсете с наситнен магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло черен пипер пресен магданоз лимонов сок гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче