Необходими продукти:
- Зехтин
- 1 глава кромид лук
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 скилидка чесън, пресована
- Мащерка
- Сол и черен пипер на вкус
- 300 г печурки
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 домата, на кубчета
- Чили на вкус
- Риган
- 200 мл червено вино
- Пресен магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
- Овкусете лука и чушките със сол и черен пипер и ги прехвърлете в купа.
- Загрейте един тиган с 2 с.л. зехтин в него.
- Разрежете гъбите по различен начин, така че някои да са на половини, други на четвъртинки, а останалите - цели. Изсипете ги в тигана.
- Добавете и останалите зеленчуци и разбъркайте.
- Ред е на доматеното пюре, чесъна, чилито, ригана и виното. Разбъркайте всичко добре и намалете огъня.
- Нека ястието къкри за около 5 мин.
- Свалете съда от котлона и поръсете с наситнения магданоз.
- Сервирайте с препечен хляб.