Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домати с гъби на тиган

Невероятна гозба с минимални усилия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • Мащерка
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 300 г печурки
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 домата, на кубчета
  • Чили на вкус
  • Риган
  • 200 мл червено вино
  • Пресен магданоз, наситнен

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете лука и чушките със сол и черен пипер и ги прехвърлете в купа.
  2. Загрейте един тиган с 2 с.л. зехтин в него.
  3. Разрежете гъбите по различен начин, така че някои да са на половини, други на четвъртинки, а останалите - цели. Изсипете ги в тигана.
  4. Добавете и останалите зеленчуци и разбъркайте.
  5. Ред е на доматеното пюре, чесъна, чилито, ригана и виното. Разбъркайте всичко добре и намалете огъня.
  6. Нека ястието къкри за около 5 мин.
  7. Свалете съда от котлона и поръсете с наситнения магданоз.
  8. Сервирайте с препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка червено вино магданоз чили риган чушки червени чушки кафява захар доматено пюре печурки кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче