Необходими продукти:
- 5 чушки, жълти, зелени и червени
- 2 бр. сръбска наденица, нарязана на колелца
- 3 скилидки чесън
- 1 глава кромид лук, на едро
- Зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- Червен пипер
- 1 ч.ч червено вино
- 1 люта чушка, на ситно
- Мащерка
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 ч.л. кафява захар
- Магданоз, на ситно
Начин на приготвяне:
- Почистете чушките от дръжките и семките и ги нарежете на тънки и дълги лентички. Поставете ги в силно загрят сух тиган без мазнина и изчакайте да започнат леко да прегарят. Обърнете ги и от другата страна или просто добре разтръскайте съда.
- Добавете им зехтин на око и ги поръсете с черен пипер. Пресипете ги в една купа и я оставете настрана.
- Забършете тигана с кухненска хартия и намалете котлона до средна степен. Запържете лука, заедно с чесъна, в 2 с.л. зехтин. Поръсете с малко сол, черен пипер и мащерка и след 2 мин. добавете нарязаната на колелца наденица. Разбъркайте.
- След като месото се позапържи и започне да хваща коричка, прибавете доматеното пюре и червения пипер и отново разбъркайте.
- Идва ред на червеното вино, лютата чушка и захарта.
- Ястието се оставя да къкри до почти напълното изпаряване на течността.
- Сервира се поръсено с наситнен пресен магданоз.