Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Сръбска наденица със запечени чушки

Отдайте се на едно ароматно кулинарно удоволствие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 чушки, жълти, зелени и червени
  • 2 бр. сръбска наденица, нарязана на колелца
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Червен пипер
  • 1 ч.ч червено вино
  • 1 люта чушка, на ситно
  • Мащерка
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. кафява захар
  • Магданоз, на ситно

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Почистете чушките от дръжките и семките и ги нарежете на тънки и дълги лентички. Поставете ги в силно загрят сух тиган без мазнина и изчакайте да започнат леко да прегарят. Обърнете ги и от другата страна или просто добре разтръскайте съда.
  2. Добавете им зехтин на око и ги поръсете с черен пипер. Пресипете ги в една купа и я оставете настрана.
  3. Забършете тигана с кухненска хартия и намалете котлона до средна степен. Запържете лука, заедно с чесъна, в 2 с.л. зехтин. Поръсете с малко сол, черен пипер и мащерка и след 2 мин. добавете нарязаната на колелца наденица. Разбъркайте.
  4. След като месото се позапържи и започне да хваща коричка, прибавете доматеното пюре и червения пипер и отново разбъркайте.
  5. Идва ред на червеното вино, лютата чушка и захарта.
  6. Ястието се оставя да къкри до почти напълното изпаряване на течността.
  7. Сервира се поръсено с наситнен пресен магданоз.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер мащерка червено вино магданоз наденица люти чушки чушки кафява захар доматено пюре кромид лук