Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Пиле по черкезки

Невероятна рецепта с най-обикновени съставки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 парчета пилешки гъри
  • 2 глави кромид лук
  • 4 филийки стар хляб
  • 2 скилидки чесън
  • 125 мл прясно мляко
  • 1/2 с.л. кимион
  • 300 г орехи
  • 45 г краве масло
  • Червен пипер
  • Сол

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Гърдите се сваряват и се нарязват на малки парчета. Бульонът се запазва.
  2. Лукът се наситнява и се запържва в 30 г от кравето масло, като се внимава да не се прегори.
  3. Добавят се натрошените орехи, пресованият чесън, натрошеният стар хляб, на който преди това му се отстранява кората. Всичко се запържва за 3-4 мин.
  4. Налива се прясното мляко, заедно с 1/2 ч.ч. от пилешкия бульон. Всичко се разбърква добре, след което се овкусява със сол, червен пипер и кимион. Добавят се пилешките хапки. Съдът се сваля от огъня.
  5. Всяка порция се сервира, като на дъното на чинията се слага малко разтопено краве масло, а отгоре се слага от пилето по черкезки. Украсява се с орехи.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер пилешко прясно мляко хляб орехи кимион кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче