Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гъри
- 2 глави кромид лук
- 4 филийки стар хляб
- 2 скилидки чесън
- 125 мл прясно мляко
- 1/2 с.л. кимион
- 300 г орехи
- 45 г краве масло
- Червен пипер
- Сол
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Гърдите се сваряват и се нарязват на малки парчета. Бульонът се запазва.
- Лукът се наситнява и се запържва в 30 г от кравето масло, като се внимава да не се прегори.
- Добавят се натрошените орехи, пресованият чесън, натрошеният стар хляб, на който преди това му се отстранява кората. Всичко се запържва за 3-4 мин.
- Налива се прясното мляко, заедно с 1/2 ч.ч. от пилешкия бульон. Всичко се разбърква добре, след което се овкусява със сол, червен пипер и кимион. Добавят се пилешките хапки. Съдът се сваля от огъня.
- Всяка порция се сервира, като на дъното на чинията се слага малко разтопено краве масло, а отгоре се слага от пилето по черкезки. Украсява се с орехи.
ИЗБРАНО