Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо, от различни части на птицата
- 1 глава чесън
- 2 глави кромид лук
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 2 моркова
- 1/2 ч.ч. ориз
- Олио
- 1 ч.л. сол
- 15 зрънца черен пипер
- 2 дафинови листа
- 1/2 връзка магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
- Пилешкото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера. Залива се със студена вода и се слага да заври. Периодично се обира пяната с помощта на лъжица.
- Лукът и морковите се нарязват на дребно и се запържват в друга тенджера с малко олио на дъното. Заливат се с 2-3 черпака от бульона, в който е вряло пилето, посоляват се и се оставят да къкрят за 5 мин.
- Добавя се оризът и всичко се оставя за още 5 мин.
- След това се изсипва лютият червен пипер и ястието се разбърква.
- Доливат се 2 ч.ч. от пилешкия бульон, слагат се зърната черен пипер и дафиновия лист, както и наситненият чесън.
- Добавят се парчетата пиле. Огънят се намаля до слаба степен и яхнията се оставя да ври 25 мин.
- Накрая се поръсва с наразяания на ситно магданоз.