Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Калифаревска яхния с пилешко

Типично българско ястие в манастирски стил

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко месо, от различни части на птицата
  • 1 глава чесън
  • 2 глави кромид лук
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 2 моркова
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • Олио
  • 1 ч.л. сол
  • 15 зрънца черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 връзка магданоз, наситнен

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Пилешкото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера. Залива се със студена вода и се слага да заври. Периодично се обира пяната с помощта на лъжица.
  2. Лукът и морковите се нарязват на дребно и се запържват в друга тенджера с малко олио на дъното. Заливат се с 2-3 черпака от бульона, в който е вряло пилето, посоляват се и се оставят да къкрят за 5 мин.
  3. Добавя се оризът и всичко се оставя за още 5 мин.
  4. След това се изсипва лютият червен пипер и ястието се разбърква.
  5. Доливат се 2 ч.ч. от пилешкия бульон, слагат се зърната черен пипер и дафиновия лист, както и наситненият чесън.
  6. Добавят се парчетата пиле. Огънят се намаля до слаба степен и яхнията се оставя да ври 25 мин.
  7. Накрая се поръсва с наразяания на ситно магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер червен пипер дафинов лист олио моркови пиле пресен магданоз кромид лук