Необходими продукти:
- 140 г боровинки
- 50 г пудра захар
- щипка канела
- настъргана кора и сок от ½ лимон
- 1 ч.л. царевично брашно, направено на каша с 1 ч. л. студена вода
- 200 г крема сирене тип "Филаделфия"
- 150 г кисело мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 4 бисквити, натрошени
- 4 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
- Сложете боровинките в тенджера с 1 с.л. пудра захар, канелата и лимоновия сок. Гответе под капак за 5 минути, докато плодовете омекнат и си пуснат сока.
- Добавете пастата от царевично брашно и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
- Разпределете боровинките в 4 топлоустойчиви купички и оставете да се охладят за 10 минути.
- В купа разбийте крема сиренето, киселото мляко, ванилията и лимоновата кора с останалата пудра захар.
- Добавете натрошените бисквити към купичките и отгоре разпределете сместа със сиренето. Покрийте купичките и охладете за 1 час.
- Загрейте грила на фурната до висока степен.
- Поръсете всеки чийзкейк с 1 супена лъжица захар. Поставете във фурната за 1-2 минути, докато захарта се разтопи. Ако имате готварска горелка, използвайте нея.
- Върнете кремчетата в хладилника, за да се охладят за най-малко 30 минути или за едно денонощие преди да ги поднесете.
ИЗБРАНО