Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мини чийзкейкчета в купичка с боровинки и карамелизирана коричка

Апетитен, разхлаждащ десерт

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 140 г боровинки
  • 50 г пудра захар
  • щипка канела
  • настъргана кора и сок от ½ лимон
  • 1 ч.л. царевично брашно, направено на каша с 1 ч. л. студена вода
  • 200 г крема сирене тип "Филаделфия"
  • 150 г кисело мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 4 бисквити, натрошени
  • 4 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:

  1. Сложете боровинките в тенджера с 1 с.л. пудра захар, канелата и лимоновия сок. Гответе под капак за 5 минути, докато плодовете омекнат и си пуснат сока.
  2. Добавете пастата от царевично брашно и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
  3. Разпределете боровинките в 4 топлоустойчиви купички и оставете да се охладят за 10 минути.
  4. В купа разбийте крема сиренето, киселото мляко, ванилията и лимоновата кора с останалата пудра захар.
  5. Добавете натрошените бисквити към купичките и отгоре разпределете сместа със сиренето. Покрийте купичките и охладете за 1 час.
  6. Загрейте грила на фурната до висока степен.
  7. Поръсете всеки чийзкейк с 1 супена лъжица захар. Поставете във фурната за 1-2 минути, докато захарта се разтопи. Ако имате готварска горелка, използвайте нея.
  8. Върнете кремчетата в хладилника, за да се охладят за най-малко 30 минути или за едно денонощие преди да ги поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: боровинки бяла захар крема сирене пудра захар царевично брашно канела кисело мляко обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче