Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 връзка копър
2 глави лук
1 глава чесън
1 дафинов лист
2 стръка мащерка или суха половин пакетче
10 зърна черен пипер
10 зърна бял пипер
300 мл бяло вино
3 с.л брашно
2 с.л галета
400 мл бульон от сварените миди
1 лимон
2 жълтъка

Мидите се изчистват и се поставят в тенджера със студена вода. Поставят се на котлона и се варят заедно с малка част от белия и черен пипер до отваряне на черупките и още около 20 мин. след самото отваряне. Мидите се изваждат с решетъчна лъжица, като сосът се запазва.

За соса: В тенджера се поставя олио на дъното. Лукът и чесънът се запържват леко след което слагаме белия пипер, черния пипер, бялото вино, дафиновия лист, мащерката. Оставя се на слаб огън, докато виното намалее на половина.

В отделна купа се разбъркват брашното и галетата със студена вода докато се получи лека кашичка и се добавят жълтъците. Така приготвената смес се прибавя към полученият до момента сос и се наливат около 400 мл. бульон от сварените миди. Накрая се добавя половината лимон нарязан на малки кубчета и останалият сок от другата половина на лимона. Мидите се поднасят в чиния, поляти със сос и поръсени с копър.

Дайте оценка:

Тагове: миди бяло вино мащерка дафинов лист лук копър яйца бяло брашно лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче