Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Майонезена салата с варени яйца и риба тон

Тя е питателна и може да се поднесе като основно ястие или като гарнитура

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Тази салата се поднася охладена и е отлична, както за закуска, така и за вечеря - особено през лятото. Приготвя се с напълно достъпни продукти и не отнема много време. Тя е изключително вкусна и намазана върху препечени филийки, както и за пълнеж в питки, пирожки и други печива. Ето и рецептата.

Необходими продукти:

  • 4-6 сварени и обелени яйца
  • 1 консерва риба тон в растителна мазнина или зехтин
  • 200 г майонеза
  • Черен пипер на вкус
  • 2 стръка пресен лук, наситнен
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1/2 с.л. маслинова паста
  • 1 с.л. крема сирене
  • Лимонов сок
  • Магданоз, наситнен
  • Листа магданоз, за украса
  • 1 сварено яйце, на четвъртинки, за украса

 
Снимка: iStock by Getty Images • Снимката е с илюстративна цел

Начин на приготвяне:

  1. Сварените яйца се нарязват на кубчета, смесват се в една купа с черния пипер, пресния лук и всичко се разбърква.
  2. Добавят се крема сиренето, майонезата, маслиновата паста, рибата тон, 1 с.л. лимонов сок, чесъна и салатата отново се бърка.
  3. Маслиновата паста е доста солен продукт, така че тук салатата се опитва и ако е безсолна, се посолява.
  4. Поръсва се с магданоза и се оставя в хладилника за поне половин час.
  5. Разделя се в подходящи чинии и се сервира с украса от резенче варено яйце и стръкче магданоз. Може да се полее със зехтин и да се поръси с малко черен пипер.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер пресен лук магданоз яйца крема сирене майонеза лимонов сок риба тон маслинова паста