Тази салата се поднася охладена и е отлична, както за закуска, така и за вечеря - особено през лятото. Приготвя се с напълно достъпни продукти и не отнема много време. Тя е изключително вкусна и намазана върху препечени филийки, както и за пълнеж в питки, пирожки и други печива. Ето и рецептата.
Необходими продукти:
- 4-6 сварени и обелени яйца
- 1 консерва риба тон в растителна мазнина или зехтин
- 200 г майонеза
- Черен пипер на вкус
- 2 стръка пресен лук, наситнен
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1/2 с.л. маслинова паста
- 1 с.л. крема сирене
- Лимонов сок
- Магданоз, наситнен
- Листа магданоз, за украса
- 1 сварено яйце, на четвъртинки, за украса
Начин на приготвяне:
- Сварените яйца се нарязват на кубчета, смесват се в една купа с черния пипер, пресния лук и всичко се разбърква.
- Добавят се крема сиренето, майонезата, маслиновата паста, рибата тон, 1 с.л. лимонов сок, чесъна и салатата отново се бърка.
- Маслиновата паста е доста солен продукт, така че тук салатата се опитва и ако е безсолна, се посолява.
- Поръсва се с магданоза и се оставя в хладилника за поне половин час.
- Разделя се в подходящи чинии и се сервира с украса от резенче варено яйце и стръкче магданоз. Може да се полее със зехтин и да се поръси с малко черен пипер.
Да ви е сладко!