Необходими продукти:
- 200 г телешко месо
- 1 глава кромид лук
- 100 г корен от целина
- 500 г домати
- 1 с.л. краве масло
- 2 големи картофа
- 4 с.л. кетчуп
- 1 с.л. ябълков оцет
- Пресен лук, на ситно
Начин на приготвяне:
- Месото се измива и се реже на едри кубчета. Залива се в една тенджера със студена вода и се слага да заври. После огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за час, час и половина.
- Доматите и коренът от целина се наситняват и се запържват в краве маслото, заедно с нарязания на дребно кромид лук. Добавят се кетчупът и оцетът. Всичко се разбърква.
- Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в тенджерата.
- Когато те се сварят, се добавят зеленчуците от тигана с малко сол и черен пипер. Чорбата се оставя да поври още 10 мин.
- Ястието се сервира, като се поръсва с наситнения пресен лук.