Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Манастирска доматена чорба с телешко

Невероятен вкус, в който ще се влюбите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 200 г телешко месо
  • 1 глава кромид лук
  • 100 г корен от целина
  • 500 г домати
  • 1 с.л. краве масло
  • 2 големи картофа
  • 4 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • Пресен лук, на ситно

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Месото се измива и се реже на едри кубчета. Залива се в една тенджера със студена вода и се слага да заври. После огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за час, час и половина.
  2. Доматите и коренът от целина се наситняват и се запържват в краве маслото, заедно с нарязания на дребно кромид лук. Добавят се кетчупът и оцетът. Всичко се разбърква.
  3. Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в тенджерата.
  4. Когато те се сварят, се добавят зеленчуците от тигана с малко сол и черен пипер. Чорбата се оставя да поври още 10 мин.
  5. Ястието се сервира, като се поръсва с наситнения пресен лук.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пресен лук домати целина телешко ябълков оцет картофи кетчуп кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче