1 тиквичка
1 буркан домати
3 с.л. олио
сол
захар
черен пипер
магданоз
100 г кашкавал
Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат. В тиган се загрява олио, задушаваме тиквичката, нарязана на кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се нарязаните домати, разбърква се и овкусяваме със сол и малко захар за премахване на киселия вкус.
Къкри на тих огън, докато се сгъсти, като се разбърква периодично. Готовият сос с тиквички се сипва при макароните и се разбърква с нарязан магданоз. Сервира се поръсено с настърган кашкавал.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО