Необходими продукти:
- 200 г бейби спанак, измит и отцеден
- листа от бейби спанак, за украса
- 300 г макарони
- 200 г пилешки гърди
- кромид лук, нарязан на дребно
- 3 скилидки чесън, наситнени
- зехтин
- черен пипер
- ябълков оцет
- пармезан, настърган
- мащерка
- риган
Начин на приготвяне:
- Кипнете вода в дълбока тенджера и сварете макароните според указанията на опаковката. Свалете тенджерата от котлона, сложете ѝ капака и я оставете настрана.
- В сгорещена в тиган мазнина запържете чесъна за половин минута и добавете лука. Когато той започне да променя цвета си, добавете пилешкото месо, нарязано на кубчета. Всяка порция поръсете с мащерката и ригана.
- Ако кубчетата не се събират в тигана, така че между тях да има достатъчно разстояние, ги изпържете на порции. След пърженето, месото се отделя настрани.
- Забършете тигана с кухненска хартия и го върнете на огъня. Загрейте 3 с.л. зехтин и добавете спанака. Пържете го и го разбърквайте, докато листата се свият и омекнат.
- Отцедете макароните и ги сложете в тигана заедно с кубчетата пилешко. Посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и добавете настърганата моцарела. Оставете я да се поразтопи, поръсете с малко зехтин и сервирайте в широка тавичка или друг вид купа с украса от няколко листа пресен спанак.