Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Макарони с пилешко и спанак

Вкусно ястие за цялата компания

5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г бейби спанак, измит и отцеден
  • листа от бейби спанак, за украса
  • 300 г макарони
  • 200 г пилешки гърди
  • кромид лук, нарязан на дребно
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • зехтин
  • черен пипер
  • ябълков оцет
  • пармезан, настърган
  • мащерка
  • риган

Начин на приготвяне:

  1. Кипнете вода в дълбока тенджера и сварете макароните според указанията на опаковката. Свалете тенджерата от котлона, сложете ѝ капака и я оставете настрана.

  2. В сгорещена в тиган мазнина запържете чесъна за половин минута и добавете лука. Когато той започне да променя цвета си, добавете пилешкото месо, нарязано на кубчета. Всяка порция поръсете с мащерката и ригана.
  3. Ако кубчетата не се събират в тигана, така че между тях да има достатъчно разстояние, ги изпържете на порции. След пърженето, месото се отделя настрани.
  4. Забършете тигана с кухненска хартия и го върнете на огъня. Загрейте 3 с.л. зехтин и добавете спанака. Пържете го и го разбърквайте, докато листата се свият и омекнат.
  5. Отцедете макароните и ги сложете в тигана заедно с кубчетата пилешко. Посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и добавете настърганата моцарела. Оставете я да се поразтопи, поръсете с малко зехтин и сервирайте в широка тавичка или друг вид купа с украса от няколко листа пресен спанак.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка лук пилешко ябълков оцет риган пармезан бейби спанак макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче