1 кг чушлета
120 мл оцет
6 супени лъжици морска сол
Помагала:
3 буркана "Омния"
губерка
ножичка
Докато се прави другото, се кипва 1.5 литра вода със солта. Оставя се да се охлади. Ако не ви се чака, може да я пуснете за 15 минути в MW и после да сложите солта и разбъркате. Пак всички бактерии от водата заминават.
Чушлетата - се чистят, махат се дръжките и се дупчат, после се редят в бурканите. Сипва се по 40 мл оцет в буркана ("Омния" има грапава част на дъното, трябва да се напълни до края на грапавата част).
Залива се с водата, затваря се с капачката плътно и се раздрусва да се размеси добре солта, оцета и водата.
През няколко дни, над мивката внимателно се изпуска въглеродният двуокис. Готови са за около 10 дни до 2 седмици.
ИЗБРАНО