Необходими продукти:
- 50 г кедрови ядки
- 3 филийки хляб
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- риган, сух
- 2 тиквички
- 2 краставици
- 1 репичка, на тънки шайби
- 1 лимон
- 50 гр рукола
- 100 г козе сирене
- Прясна мента, четвърт връзка
- 60 г сос винегрет
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180° с включен вентилатор.
- В тиган, загрят на среден огън запържете кедровите ядки без мазнина за 3-4 минути и ги оставете настрана.
- Нарежете хляба на кубчета от по 2 см и ги добавете в една купа заедно със зехтина, 1/3 от солта, 1/3 от черния пипер и ригана и ги разбъркайте хубаво.
- Разпределете кубчетата върху тава, покрита с хартия за печене. Печете за 15 минути, докато крутоните станат златисти и хрупкави.
- Нарежете тиквичките и краставиците на ситно с белачка за картофи.
- Сложете ги в купа с настърганата кора и сока от един лимон, репичките и руколата.
- Разбъркайте и поднесете в чиния.
- Нарежете сиренето на кубчета с големина 1 см и разпределете върху зеленчуците заедно с крутоните и кедровите ядки.
- Украсете с листенца мента и поднесете с винегрета.
Забележка: Ако няма да сервирате салатата веднага, трябва да нарежете краставиците и тиквичките на тънки резени и да ги оставите в купа с вода и много лед.
ИЗБРАНО