Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лятна салата с краставици и тиквички

Разхладете се качествено

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 50 г кедрови ядки
  • 3 филийки хляб
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • риган, сух
  • 2 тиквички
  • 2 краставици
  • 1 репичка, на тънки шайби
  • 1 лимон
  • 50 гр рукола
  • 100 г козе сирене
  • Прясна мента, четвърт връзка
  • 60 г сос винегрет

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180° с включен вентилатор.
  2. В тиган, загрят на среден огън запържете кедровите ядки без мазнина за 3-4 минути и ги оставете настрана.
  3. Нарежете хляба на кубчета от по 2 см и ги добавете в една купа заедно със зехтина, 1/3 от солта, 1/3 от черния пипер и ригана и ги разбъркайте хубаво.
  4. Разпределете кубчетата върху тава, покрита с хартия за печене. Печете за 15 минути, докато крутоните станат златисти и хрупкави.
  5. Нарежете тиквичките и краставиците на ситно с белачка за картофи.
  6. Сложете ги в купа с настърганата кора и сока от един лимон, репичките и руколата.
  7. Разбъркайте и поднесете в чиния.
  8. Нарежете сиренето на кубчета с големина 1 см и разпределете върху зеленчуците заедно с крутоните и кедровите ядки.
  9. Украсете с листенца мента и поднесете с винегрета.

Забележка: Ако няма да сервирате салатата веднага, трябва да нарежете краставиците и тиквичките на тънки резени и да ги оставите в купа с вода и много лед.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер рукола краставици риган лимон тиквички прясна мента репички козе сирене кедрови ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче