Необходими продукти:
- 250 г лингуини
- 200 г скариди, обелени
- 100 г миди, с черупките
- 100 г миди, без черупка
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 3 люти чушлета
- 2 ч.л. джинджифил
- 50 мл коняк
- 3 домата, настъргани
- 100 г рачешки рулца
- Настърганата кора и сока от 1 лайм
- 1 кубче разтворим бульон
- Кориандър, само листата
- Резени лайм, за сервиране
адф
Начин на приготвяне:
- Сварете лингуините според инструкциите на опаковката, но ги махнете 2 мин. преди да са напълно готови, тъй като после ще претърпят вторична обработка и има опасност да се разварят.
- Загрейте добре тиган на силен огън и запържете скаридите в малко зехтин. Поръсете ги със сол и черен пипер. По 2 мин. на страна са достатъчни. Махнете ги от съда.
- Добавете още малко мазнина и запържете чесъна. Добавете лютите чушки, нарязани на ситно, както и настъргания джинджифил.
- Разбъркайте и излейте коняка.
- Ред е на доматите. Оставете ги да покъкрят 3 мин.
- Изсипете белените миди, както и онези с черупките. Покрийте съда с капак и оставете соса да се задуши за 5 мин., докато черупките на мидите се отворят.
- Махнете капака и сложете кубчето бульон. За по-лесно и бързо, можете предварително да го натрошите.
- Добавете нарязаните на дребно рачешки рулца, кората и сока от лайм, както и скаридите.
- Изсипете отцедените от водата лингуини и разбъркайте.
- Поднесете всяка порция, поръсена с малко зехтин, черен пипер и листа от кориандър.
асдф