Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лингуини с морски дарове

Не пропускайте това вкусно и много атрактивно ястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
15’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г лингуини
  • 200 г скариди, обелени
  • 100 г миди, с черупките
  • 100 г миди, без черупка
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • 3 люти чушлета
  • 2 ч.л. джинджифил
  • 50 мл коняк
  • 3 домата, настъргани
  • 100 г рачешки рулца
  • Настърганата кора и сока от 1 лайм
  • 1 кубче разтворим бульон
  • Кориандър, само листата
  • Резени лайм, за сервиране

адф

Начин на приготвяне:

  1. Сварете лингуините според инструкциите на опаковката, но ги махнете 2 мин. преди да са напълно готови, тъй като после ще претърпят вторична обработка и има опасност да се разварят.
  2. Загрейте добре тиган на силен огън и запържете скаридите в малко зехтин. Поръсете ги със сол и черен пипер. По 2 мин. на страна са достатъчни. Махнете ги от съда.
  3. Добавете още малко мазнина и запържете чесъна. Добавете лютите чушки, нарязани на ситно, както и настъргания джинджифил.
  4. Разбъркайте и излейте коняка.
  5. Ред е на доматите. Оставете ги да покъкрят 3 мин.
  6. Изсипете белените миди, както и онези с черупките. Покрийте съда с капак и оставете соса да се задуши за 5 мин., докато черупките на мидите се отворят.
  7. Махнете капака и сложете кубчето бульон. За по-лесно и бързо, можете предварително да го натрошите.
  8. Добавете нарязаните на дребно рачешки рулца, кората и сока от лайм, както и скаридите.
  9. Изсипете отцедените от водата лингуини и разбъркайте.
  10. Поднесете всяка порция, поръсена с малко зехтин, черен пипер и листа от кориандър.

асдф

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди чесън черен пипер кориандър домати бульон люти чушки спагети паста джинджифил скариди лайм рачешки рулца коняк

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче