Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни картофени джобчета с боб

Ако се чудите какво да сготвите набързо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 5-6 големи картофа
  • 800 г печен боб в доматен сос (2 консерви)
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин
  • Кашкавал
  • Копър, наситнен

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Фурната се загрява на 200 градуса, картофите се измиват и се слагат в тава с хартия за печене на дъното. Поръсват се със зехтин и копър, посоляват се и се слагат да се пекат цели за 30-40 мин.
  2. Когато станат готови, се вадят и се срязват през средата, но не докрай, за да останат съединени в долния край на разреза.
  3. Всеки картоф се сервира в подходяща чиния, разтваря се добре и се пълни с обилно количество от боба в доматен сос. Отгоре се поръсват настърган кашкавал и наситнен копър.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер копър картофи боб кашкавал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче