Необходими продукти:
- 5-6 големи картофа
- 800 г печен боб в доматен сос (2 консерви)
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- Кашкавал
- Копър, наситнен
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Фурната се загрява на 200 градуса, картофите се измиват и се слагат в тава с хартия за печене на дъното. Поръсват се със зехтин и копър, посоляват се и се слагат да се пекат цели за 30-40 мин.
- Когато станат готови, се вадят и се срязват през средата, но не докрай, за да останат съединени в долния край на разреза.
- Всеки картоф се сервира в подходяща чиния, разтваря се добре и се пълни с обилно количество от боба в доматен сос. Отгоре се поръсват настърган кашкавал и наситнен копър.
ИЗБРАНО