Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сушен босилек
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. млян бахар
- 1 с.л. доматено пюре
- сол
- черен пипер
- 150 г ориз
- 500 г телешка кайма
- 700 г домати от консерва
- 700 мл вода
- 2 моркова
- кубче био пилешки бульон, разтворен в кафена чаша вода
- зехтин
- босилек
- краве сирене
- хляб
- риган
Начин на приготвяне:
- Загрейте дълбок тиган на силен огън и добавете 2 с.л. зехтин.
- Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се добавят в тигана. Запържете ги за 2-3 минути, докато се карамелизират.
- Добавете босилека, канелата и бахара и разбъркайте. Сипете доматеното пюре, солта и черния пипер.
- Прехвърлете сместа в купа и я оставете да изстине.
- Добавете ориза, телешката кайма и разбъркайте добре.
- Оформете от сместа малки кюфтенца и ги сложете в тенджера.
- В тенджерата добавете консервираните домати, водата, морковите, нарязани на полумесеци,бульона и загрейте всичко на силен огън.
- Покрийте с капак и щом започне да завира, намалете котлона до средна степен и оставете всичко да къкри за около 30 минути.
- Поръсете всяка порция със зехтин, черен пипер и босилек, а за гарнитура поднесете сирене фета с риган и начупете няколко къса пресен селски хляб.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО